3 Eenvoudige Stretches Tegen Kniepijn

3 Eenvoudige Stretches Tegen Kniepijn

Kniepijn kan verschillende oorzaken hebben en het is belangrijk om je knieën zo goed mogelijk te ondersteunen. Regelmatig stretchen en het gebruik van ondersteunende producten, zoals een kniebrace, kan helpen om de pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren. Hieronder delen we drie eenvoudige stretches die je dagelijks kunt doen om je knieën te ontlasten.

1. Kuitrek tegen de muur
Deze stretch helpt bij het verlichten van spanning in de kuitspieren, wat de druk op je knieën kan verminderen.
Hoe doe je het:
Plaats beide handen tegen een muur. Zet één been naar voren met de knie gebogen en strek het andere been naar achteren, waarbij je hiel op de grond blijft. Houd de rek 20-30 seconden vast en wissel dan van been. Herhaal dit 2-3 keer per been.

2. Traptreden rek
Deze stretch richt zich op de kuitspieren en helpt bij het verbeteren van de flexibiliteit van de spieren rondom je knieën.
Hoe doe je het:
Sta met de bal van je voet op de rand van een trap en laat je hielen langzaam zakken. Voel een zachte rek in je kuiten en houd deze positie 20-30 seconden vast. Herhaal dit 2-3 keer voor optimale resultaten.

3. Handdoekrek
Een uitstekende stretch voor je hamstrings, die vaak bijdraagt aan kniepijn wanneer ze te strak zijn.
Hoe doe je het:
Ga zitten met je benen gestrekt voor je uit. Wikkel een handdoek om de bal van je voet en trek zachtjes aan de handdoek terwijl je je been gestrekt houdt. Houd de stretch 20-30 seconden vast en wissel van been. Doe dit 2-3 keer per been.

Ondersteunende producten
Naast het uitvoeren van deze stretches is het gebruik van ondersteunende producten, zoals onze ergonomische kniebrace, essentieel voor optimale kniesteun. Onze kniebrace helpt de stabiliteit te verbeteren, wat de druk op het gewricht vermindert en je mobiliteit verhoogt. Combineer de stretches met het dragen van de kniebrace voor het beste resultaat.


Disclaimer
De informatie in deze blogpost is bedoeld als algemene richtlijn en is geen vervanging voor medisch advies. Raadpleeg altijd een arts of fysiotherapeut voor professioneel advies bij ernstige of aanhoudende kniepijn.


 

 

Geschreven door
Anouk Jansen | Fysiotherapeut bij FysioMotion

Terug naar blog

Onze Bamboe Kniebrace

Geef je knieën de ondersteuning die ze verdienen met onze bamboe kniebrace. Dankzij het ademende, duurzame bamboemateriaal biedt deze brace niet alleen comfort, maar ook stabiliteit bij elke beweging. Ideaal voor dagelijks gebruik of tijdens oefeningen, helpt het de druk op de gewrichten te verminderen en bevordert het herstel. Perfect te combineren met de stretches uit onze blog!

Bekijk nu onze collectie en ontvang een gratis eBook ter waarde van €15,99 bij elke aankoop! Ervaar het comfort en de ondersteuning van onze hoogwaardige compressie accessoires.